måndag 17 september 2012

Nu är hösten här...

eller ja, sommaren kanske fortsätter, det är ju samma väder! Dagarna rullar på i full fart, vi har gjort mycket här på torpet och det finns mycket som ska göras framöver också. Mitt i allt ska jag byta jobb den 1:a oktober, samma jobb på ett särskilt boende fast betydligt närmare. Sparar in 7 mil om dagen. Spännande och vemodigt på samma gång. Bjuder på en radda bilder igen....må så gott!
 
Hedemororna Jenny och Lena.
Hönsen har fått vara ute hela sommaren, dygnet runt (instängda i hönsgården uner natten). Det har gått jättebra tills en dag då två försvann samtidigt, hök eller räv ville ta sig ett skrovmål. Sedan dess har jag de instängda i hönsgården när jag jobbar och när de är ute vrider jag på radion på hög volym...har funkat peppar peppar. Inne i hönshuset har jag storstädat och målat om till det är dax att flytta in.
 
Haqvin och John, goa vänner.
Vår granne John 90 år, brukar hälsa på oss titt som tätt med traktorn. Det tycker vi är toppen.
 
 
120-årig skog som nu är borta. Tack för att ni hållit blåsten borta och vakat över Brännatorpet.
 
Storskogen bakom lagårn och framför gården är nu ett minne blott. Grannens slutavverkning som ledde till att vi nu har det mycket öppnare och sol mest hela dagen. Nu syns torpet från vägen..
 
 
Grabbarna Grus kollar in skotarn
Vi hade underhållning några veckor då skogsmaskinerna var här, det var verkligen uppskattat.
 
Eilert har fixat sig en viloplats i skuggan.
Eilert hittade en passande sten som han bar upp med traktorn och placerade under storrönnen, där kan han sitta och lukta på blommorna =)
 
Volvo Bamse från det ljuva 60-talet är en god hjälp på topet.
Vi har rivit gällbrua (körbro på svenska) för det ska grävas för värmekulvert till den planerade verkstan. Det var ändå dax att byta ut den!
 
Husflytt
Vi har flyttat denna lilla timmerlada till andra sidan vägen, för här ska verkstan stå i framtiden. Jag och Eilert flyttade den en lördag förmiddag, mixter med det gick på någe vis.
 
Lillgulle hade bra blåsteknink
Vår fina, goa lillebror fyllde 2 år den 11 september ❤ Lite kalas på kvällen blev det med tårta förstås.
 
Kaisa fick tårta också =)
Min vovve Kaisa delar ju födelsedag med Severin, 5 år fyllde hon ❤
 
 

2 kommentarer:

  1. Men Grattis till nya jobbet =) Visst har det varit en konstig sommar =/ tråkigt m hönsen , försvann en höna o tupp från mig i somras. Kram

    SvaraRadera
  2. Roligt med nytt arbete och det måste vara så skönt att slippa åka så långt varje dag. Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera